Kamer zal bezoek brengen aan gaswinning Groningen

02-01-2014 09:00

De Tweede Kamer zal deze maand een bezoek brengen aan de gaswinning in Groningen, om met eigen ogen na te gaan hoe de situatie zich er de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Dit is het resultaat van een stemming in de Kamer, waarin men een besluit zou nemen over het plaatsvinden van een bezoek. De Kamerleden zullen een bezoek brengen aan het gaswinningsgebied en daarnaast aanschuiven bij de hoorzitting over gaswinning en aardbevingen. De provincie Groningen hoopt er daarmee voor te zorgen dat de Kamerleden een beter beeld krijgen van wat er gaande is.

» Lees meer

Niet overstappen kost consument geld

02-01-2014 09:58

Het is van groot belang om de verschillende energie-aanbieders met elkaar te vergelijken, om maximaal op de kosten te besparen. Volgens de Autoriteit Consument en Markt stappen veel consumenten nog altijd niet of te weinig over, waardoor ze onnodig veel betalen voor hun energierekening. Tussen juli 2012 en eind juni 2013 kozen ongeveer 1 miljoen Nederlanders voor een overstap, maar volgens de consumentenorganisatie zou dat aantal nog veel hoger moeten zijn. Het aantal overstappers is desalniettemin toegenomen, van 11 procent in 2012 naar 13,5 procent in 2013.

» Lees meer

Noord-Holland niet enthousiast over duurzame energie

17-01-2014 05:35

Inwoners van Noord-Holland zijn niet bepaald enthousiast over groene energie en nemen daarnaast maar weinig maatregelen om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Veel van de inwoners hebben al jaren hetzelfde contract en betalen op basis daarvan jaarlijks teveel voor hun gas en/of stroom. Bovendien heeft 70 procent van de ondervraagden in een recent onderzoek aangegeven niet bereid te zijn extra te betalen voor de levering van groene energie. Wat dat betreft vormt Noord-Holland geen goed voorbeeld voor de rest van Nederland.

» Lees meer

Stedin tijdens koude dagen terughoudend met afsluitingen

28-01-2014 06:54

Stedin tijdens koude dagen terughoudend met afsluitingenNetbeheerder Stedin zal terughoudend zijn met afsluiten, zodra de koude invalt in ons land. De netbeheerder in Zuid-Holland en Utrecht wil er daarmee graag voor zorgen dat tijdens de koude dagen zo min mogelijk mensen zonder elektriciteit en gas komen te zitten. » Lees meer