Wat zijn de grote energieverbruikers in huis?

05-03-2014 02:30

Een gemiddeld gezin in Nederland (op basis van 2,2 personen) verbruikt jaarlijks 3.500 kWh aan elektriciteit. Dit kost gemiddeld €1.000 per jaar, inclusief de kosten voor het vastrecht en het transport. Heeft u een energieverbruik dat een stuk hoger ligt? Dan kan dat te maken hebben met specifieke apparaten die u in huis heeft staan. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een airconditioner, een groot televisiescherm of een Amerikaanse koelkast?

» Lees meer

Wat is het energielabel van mijn woning?

26-03-2014 09:09

Wat is het energielabel van mijn woning?Bent u benieuwd naar het energielabel van uw woning? U kunt dit in 6 stappen bepalen, door gebruik te maken van de tool op www.verbeteruwhuis.nl. Dit is een online tool vanuit de overheid, die u kan helpen meer comfort te bereiken, de energiekosten te drukken en minder CO2 uit te stoten. » Lees meer

Gas in Oekraïne wordt 50% duurder

29-03-2014 05:09

Inwoners van Oekraïne gaan vanaf 1 mei 50% meer voor hun gas betalen, dan ze tot nu toe deden. De komende jaren zal de prijs bovendien verder omhoog gaan. Dat heeft de interim regering van het land de inwoners laten weten. Dit zal de populariteit van deze regering in ieder geval niet vergroten. Aan de andere kant zorgt men er op deze manier wel voor dat het voldoet aan de voorwaarden die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelde, om in aanmerking te kunnen komen voor hulp.

» Lees meer