Gasvoorziening in Apeldoorn stukje bij beetje weer beschikbaar

05-06-2014 07:20

De eerste woningen in Apeldoorn kunnen weer gebruik maken van de gasvoorziening, nadat deze ruim een weekend lang niet beschikbaar was. Het gaat om woningen in de Sprenkelaarbuurt, die dankzij de gasvoorziening bijvoorbeeld weer kunnen koken en gebruik kunnen maken van warm water om te douchen of de centrale verwarming in te schakelen. Netbeheerder Liander heeft de gastoevoer op enkele plaatsen weten te herstellen. De rest van de leidingen zal eerst grondig moeten worden schoongemaakt, omdat er water en modder in de gasleidingen terecht is gekomen.

» Lees meer

Collectief energie inkopen doorgaans niet de goedkoopste oplossing

11-06-2014 03:17

De collectieve initiatieven om bijvoorbeeld energie af te nemen schieten de laatste tijd uit de grond. Uit onderzoek van Gaslicht.com in opdracht van RTL Z blijkt echter dat het lang niet altijd voordelig is om hier gebruik van te maken. Hieruit blijkt dat de initiatieven van bijvoorbeeld de Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis en de ANWB vaak minder voordelig zijn dan de individuele kansen die er liggen. Zelf speuren naar een goedkope energieleverancier levert in de meeste gevallen meer voordeel op.

» Lees meer

Ontwikkelingen draadloze stroom bereiken concreet stadium

19-06-2014 03:51

Ontwikkelingen draadloze stroom bereiken concreet stadiumEen oplader voor onze telefoon, een exemplaar voor onze laptop en de oplaadkabel voor onze tablet; het zorgt voor een wirwar aan snoeren. Intel wil hier graag verandering in aanbrengen, net als onderzoeker Marin Soljačić van MIT in Amerika. » Lees meer

Hoge naheffing voor 3.000 eigenaren van zonnepanelen

24-06-2014 06:58

De Belastingdienst heeft meer dan 3.000 eigenaren van zonnepanelen een naheffing van €5.000 opgelegd, omdat ze hun Btw-aangifte niet op tijd hebben gedaan. De Vereniging Eigen Huis is verbolgen over deze hoge boete die voor veel mensen uit de lucht komt vallen en heeft met een brief aan staatssecretaris Wiebes van Financiën gevraagd om coulance voor deze groep.

» Lees meer