Gebruik van restwarmte vraagt om aanpassingen bestaande woningen

01-05-2015 01:46

Bestaande woningen zijn op dit moment vaak ongeschikt voor het gebruik van restwarmte of aardwarmte. Minister Kamp heeft aangegeven dat hij daar de komende jaren groots op in wil zetten. Bij nieuwbouw kan daar standaard rekening mee worden gehouden, bestaande woningen vragen om aanpassingen. Zonder die aanpassingen kunnen we daar niet zomaar gebruik van maken, waardoor de besparing in eerste instantie meer voeten in de aarde heeft dan het wellicht lijkt.

» Lees meer

Stroom werd in een jaar tijd 20% goedkoper

15-05-2015 05:51

Stroom werd in een jaar tijd 20% goedkoperStroom is het afgelopen jaar flink goedkoper geworden, de tarieven zijn de laatste tijd behoorlijk gedaald. Afgelopen jaar betaalden we zo’n 20% minder voor stroom dan een jaar eerder. 1000 kWh aan stroom kostte in 2013 bijvoorbeeld nog €52, in 2014 was dit bedrag gedaald tot €41. Dat betekent dat een gemiddeld huishouden zo’n €5 per maand kan besparen, zonder over te stappen of energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

» Lees meer

Tesla gaat accu’s voor thuis produceren

24-05-2015 02:46

Tesla gaat accu’s voor thuis producerenTesla staat vooral bekend als de producent van elektrische auto’s, maar wil zich daarnaast gaat richten op batterijsystemen voor thuis. Eerder vonden er al verschillende lekken naar de media plaats, inmiddels heeft Tesla zelf het doek van de Powerwall en Powerpack getrokken. De batterijen zijn geschikt voor thuisgebruik, net als bij ondernemingen en zelfs energieleveranciers.

» Lees meer

Doelstellingen duurzame energie vragen om flinke groei

24-05-2015 02:49

Doelstellingen duurzame energie vragen om flinke groeiIn 2014 wekten we in Europa zo’n 28% van alle energie duurzaam op. Dat lijkt een goede prestatie, al voldoet het nog lang niet aan de gestelde normen voor 2020 en is de duurzame energie afkomstig uit een concentratie van 7 EU-lidstaten. Er is daarom nog voldoende werk aan de winkel, onder andere in Nederland zullen we hard moeten werken aan een meer duurzame economie. » Lees meer