Directe Zonne-energie

 

Directe zonne-energie is de meest pure vorm van energie van de zon. We kunnen het opwekken met behulp van passieve zonne-energie, actieve zonne-energie of fotovaltaïsche zonne-energie. De actieve zonne-energie zien we onder andere terug in de zonneboiler die we kunnen gebruiken, om de warmte van de zon op te vangen. Dit zorgt ervoor dat we het water eventueel nog wat bij dienen te verwarmen, maar vervolgens kunnen douchen onder het water de warmte van de zon in zich heeft.

De fotovaltaïsche zonne-energie passen we toe in zonnepanelen, de zogenaamde PV-panelen die we bijvoorbeeld op het dak kunnen leggen. De verschillende zonnecellen vangen de energie van de zon op en zetten dit om in gelijkstroom. Vervolgens dient u gebruik te maken van een omvormer, om ervoor te zorgen dat er wisselstroom ontstaat. Dit is van belang, omdat alle apparaten en lichten die we in onze woning gebruiken daarop zijn ingericht. Het voordeel van directe zonne-energie is dat we er geen aanvullende processen bij nodig hebben om gebruik te kunnen maken van de energie. Hierdoor komen er geen schadelijke gassen of stoffen in de atmosfeer, waardoor we met recht gebruik kunnen maken van een schone vorm van energie.

«alle energie begrippen

Vergelijk energieleveranciers

Vergelijk alle energieleveranciers op prijs, service, contractperiode en milieuvriendelijkheid. Stap online over en bespaar tot €500 per jaar! »vergelijk