Energieverbruik in 2011 flink gedaald

 
16-04-2012 11:34

Energieverbruik in 2011 flink gedaaldDe economische crisis en de zachte winter hebben ertoe bijgedragen dat het energieverbruik in Nederland met bijna 7 procent gedaald is. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Minder aardgas

Vooral het gebruik van aardgas daalde sterk met wel bijna 13 procent. Het grootste deel daarvan kwam door de overwegend zachte winter van 2011, het andere deel had te maken met de economische terugval. Ook was er minder aardgas nodig voor de productie van elektriciteit. De centrales hebben het afgelopen jaar efficiënter gewerkt en meer elektriciteit geïmporteerd uit het buitenland. De petrochemische industrie verbruikte 10 procent minder aardolie door de afnemende vraag naar plastics.

Meer verbruik voor vervoer

Het  verbruik van motorbrandstoffen voor het wegverkeer is wel wat toegenomen. De stijging ten opzichte van 2010 is 1 procent. Dit heeft te maken met een lichte groei van de transportsector in 2011 en ondanks de sterke prijsstijgingen van motorbrandstoffen nam het verbruik van vervoer beduidend toe.

 

Bron: CBS

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Vergelijk energieleveranciers

Vergelijk alle energieleveranciers op prijs, service, contractperiode en milieuvriendelijkheid. Stap online over en bespaar tot €500 per jaar! »vergelijk